Sociale veiligheid

BV Oegstgeest is een vereniging waar plezier in basketbal voorop staat. We vinden het belangrijk dat alle spelers vrij, plezierig en in een veilige omgeving kunnen basketballen. Trainers, coaches, scheidsrechters en begeleiders leveren daarbij een belangrijke bijdrage.

Als club streven we ernaar de 4 v’s van veiligheid die de NOC*NSF hanteert te implementeren. Ook verwachten we van alle spelers dat zij tijdig hun spelregelbewijs halen, en vanaf hun 16e jaar verplicht de BS2-scheidsrechterscursus volgen, die binnen de club georganiseerd wordt. Door op die manier aandacht te besteden aan duidelijke kaders, proberen we met elkaar en voor elkaar een veilig sportklimaat te creĆ«ren.

Als ondanks deze preventieve maatregelen de gemoederen toch oplopen, vinden we het belangrijk dat het bestuur, trainers, coaches, begeleiders, scheidsrechters en anderen weten hoe ze kunnen handelen bij excessen en dat er maatregelen worden genomen om zo effectief mogelijk te kunnen reageren en – waar nodig- te sanctioneren. Het beleid van BVO met betrekking tot sociale veiligheid is vastgelegd in het onderstaande beleidsdocument.

Bij vragen aan het bestuur over ons beleid op het gebied van sociale veiligheid kunt u mailen naar: [email protected].

Als u zelf als speler of andere betrokkene sociale onveiligheid ervaart en dit wilt bespreken, kunt u contact opnemen met het bestuur of buiten het bestuur om met onze vertouwenscontactpersonen:

Beleid BV Oegstgeest Sociale veiligheid